Novela živnostenského zákona – další snížení administrativní zátěže podnikatelů

6. 9. 2017

V předchozích dnech byla Senátem ČR schválena novela živnostenského zákona, která přináší několik novinek za účelem zlepšení podnikatelského prostředí v České republice.

Právnické osoby jsou v současnosti v ohlášení živnosti povinny uvést mimo jiné všechny údaje o členech svých statutárních orgánů, které se pak rovněž zapisují i do živnostenského rejstříku. Zejména u obchodních společností se jedná o duplicitní povinnost, když tyto údaje jsou rovněž zapisovány a zveřejňovány v obchodním rejstříku. Právě na tuto skutečnost reaguje schválená novela a podnikatelům zapsaným v obchodním rejstříku napříště tato povinnost odpadne.

Další novinkou je možnost společně s ohlášením živnosti nebo žádosti o koncesi učinit registraci podnikatele nejen k dani z příjmů ale také k dani silniční. Rovněž bude možné u živnostenského úřadu provést i oznámení o změně registračních údajů u těchto daní.

Potřebujete poradit?

Jsme tu pro Vás a rádi Vám na základě bližších informací a podkladů poradíme. Pro domluvení nezávazné konzultační schůzky nás neváhejte kontaktovat.


Dáváme srozumitelné odpovědi

V naší komunikaci s klienty se neschováváme za dlouhé citace zákonů, ale dáme jasnou a srozumitelnou odpověď.

Přemýšlíme s Vámi

Konkrétní problém vždy řešíme s ohledem na celkovou potřebu klienta, nevytrháváme naše doporučení z kontextu.

Newsletter - Buďte v obraze

Doručíme přímo na Váš e-mail

CAPTCHA
Opište obrázek pro kontrolu proti spamu.
Kontrola proti spamu a robotům.
© Schaffer & Partner 2024 | Created by: drualas.cz
Move up