„Superhrubá“ mzda nebude pravděpodobně zrušena ani v roce 2019

23. 5. 2018

Daňový balíček, který vláda připravovala k platnosti od příštího roku, nebude obsahovat podle posledního vyjádření ministerstva financí zrušení superhrubé mzdy a s tím souvisejí úpravu sazeb daně z příjmů ze závislé činnosti. Návrh původně obsahoval zavedení progresivní sazby daně z příjmů ze závislé činnosti, a to ve výši 19 % a 24 % (z příjmů nad 1,5 milionu korun). Sazba daně se měla dle návrhu počítat z hrubé mzdy a tím mělo dojít ke zrušení současné superhrubé mzdy a solidárního zvýšení daně. Jak uvedla ministryně financí v demisi Alena Schillerová: „Zrušení superhrubé mzdy a snížení daní potřebuje politickou podporu, kterou vláda nemá.“

V navrhovaném balíčku tedy zůstaly zejména změny v oblasti DPH a zdanění právnických osob, jako například omezení uznatelnosti výpůjčních výdajů a opatření proti daňovým únikům v souvislosti s implementací evropské směrnice ATAD.

Potřebujete poradit?

Jsme tu pro Vás a rádi Vám na základě bližších informací a podkladů poradíme. Pro domluvení nezávazné konzultační schůzky nás neváhejte kontaktovat.


Dáváme srozumitelné odpovědi

V naší komunikaci s klienty se neschováváme za dlouhé citace zákonů, ale dáme jasnou a srozumitelnou odpověď.

Přemýšlíme s Vámi

Konkrétní problém vždy řešíme s ohledem na celkovou potřebu klienta, nevytrháváme naše doporučení z kontextu.

Newsletter - Buďte v obraze

Doručíme přímo na Váš e-mail

CAPTCHA
Opište obrázek pro kontrolu proti spamu.
Kontrola proti spamu a robotům.
© Schaffer & Partner 2024 | Created by: drualas.cz
Move up