ZJEDNODUŠENÍ A ELEKTRONIZACE DANÍ – priorita ministerstva financí

10. 6. 2019

Dne 21.5.2019 zaslalo Ministerstvo financí do připomínkového řízení novelu daňového řádu, která má za cíl zjednodušení a elektronizaci správy daní. Znamená to, že prostřednictvím portálu Ministerstva financí „Moje daně“ bude moci většina poplatníků v blízké budoucnosti podat daňové přiznání bez čekání na úřadech. Díky novele by se měl daňový informační systém podobat internetovému bankovnictví. Poplatníkům bude nabízet možnost předvyplnění daňového přiznání údaji, jimiž finanční úřad disponuje z dřívějších daňových řízení, bude poskytovat další informace o historii poplatníka a současně rozšíří možnost podání daňových přiznání prostřednictvím internetu. Další výhoda elektronického podání bude prodloužení termínu podání o jeden měsíc.

Ministerstvo financí počítá se spuštěním první verze v průběhu roku 2020, přičemž je kladen velký důraz na nejvyšší úroveň zabezpečení osobních údajů.

Novela rovněž počítá se zavedením částečného vracení nadměrných odpočtů DPH v podobě záloh, zjednoduší kontrolní postupy, sníží daňové pokuty a úroky a podpoří elektronickou komunikaci s finančním úřadem.

Potřebujete poradit?

Jsme tu pro Vás a rádi Vám na základě bližších informací a podkladů poradíme. Pro domluvení nezávazné konzultační schůzky nás neváhejte kontaktovat.


Dáváme srozumitelné odpovědi

V naší komunikaci s klienty se neschováváme za dlouhé citace zákonů, ale dáme jasnou a srozumitelnou odpověď.

Přemýšlíme s Vámi

Konkrétní problém vždy řešíme s ohledem na celkovou potřebu klienta, nevytrháváme naše doporučení z kontextu.

Newsletter - Buďte v obraze

Doručíme přímo na Váš e-mail

CAPTCHA
Opište obrázek pro kontrolu proti spamu.
Kontrola proti spamu a robotům.
© Schaffer & Partner 2024 | Created by: drualas.cz
Move up