Kontrolní hlášení DPH

20. 5. 2015

S účinností od 1. 1. 2016 vzniká plátcům daně z přidané hodnoty (dále jen DPH) zákonná povinnost podávat tzv. kontrolní hlášení.Kontrolní hlášení je speciální daňové tvrzení, které nenahrazuje řádné daňové přiznání k DPH ani souhrnné hlášení. V souvislosti s režimem přenesení daňové povinnosti však kontrolní hlášení nahrazuje výpis z evidence pro účely DPH, který se vyplňoval v případě uplatnění režimu přenesení daňové povinnosti s místem plnění v tuzemsku.

Výše uvedené kontrolní hlášení bude možné podávat pouze elektronicky, a to ve formátu a struktuře zveřejněné správcem daně. Finanční správa pro informační účely připravila vzor formuláře kontrolního hlášení a předběžné informace k jeho vyplnění, které si můžete prohlédnout na následujících internetových stránkách: http://www.financnisprava.cz/cs/dane-a-pojistne/dane/dan-z-pridane-hodnoty/kontrolni-hlaseni-DPH/dokumenty-ke-stazeni

Potřebujete poradit?

Jsme tu pro Vás a rádi Vám na základě bližších informací a podkladů poradíme. Pro domluvení nezávazné konzultační schůzky nás neváhejte kontaktovat.


Dáváme srozumitelné odpovědi

V naší komunikaci s klienty se neschováváme za dlouhé citace zákonů, ale dáme jasnou a srozumitelnou odpověď.

Přemýšlíme s Vámi

Konkrétní problém vždy řešíme s ohledem na celkovou potřebu klienta, nevytrháváme naše doporučení z kontextu.

Newsletter - Buďte v obraze

Doručíme přímo na Váš e-mail

CAPTCHA
Opište obrázek pro kontrolu proti spamu.
Kontrola proti spamu a robotům.
© Schaffer & Partner 2024 | Created by: drualas.cz
Move up