Nová dohoda mezi EU a USA: štít pro ochranu osobních údajů (Privacy Shield)

9. 3. 2016

Dne 02.02.2016 byla schválena dohoda mezi EU a USA týkající se nového právního rámce pro přenos osobních údajů přes Atlantik. Tato dohoda reaguje na předchozí neúspěšný projekt Safe Harbour, který dříve umožňoval zjednodušený režim předávání osobních údajů z EU do USA a který byl z důvodu nedostatku ochrany osobních údajů na straně USA zrušen rozsudkem Soudního dvora Evropské unie ze dne 06.10.2015.
Řada společností (zejména technologických), které při své činnosti každodenně předávají osobní údaje ke zpracování do USA, tak byla následně na přechodné období nucena přistoupit k přísnějšímu předávacímu režimu. Privacy Shield bude nově opětovně umožňovat zjednodušený režim předávání s tím, že na straně USA budou zajištěny podstatně výraznější kontrolní mechanismy (každoroční certifikace zpracovatele, zveřejnění privacy policy na internetových stránkách apod.) a občané EU budou mít právo obracet se na zpracovatele v USA se svými stížnostmi. Dohoda by měla být implementována v následujících týdnech.

Potřebujete poradit?

Jsme tu pro Vás a rádi Vám na základě bližších informací a podkladů poradíme. Pro domluvení nezávazné konzultační schůzky nás neváhejte kontaktovat.


Dáváme srozumitelné odpovědi

V naší komunikaci s klienty se neschováváme za dlouhé citace zákonů, ale dáme jasnou a srozumitelnou odpověď.

Přemýšlíme s Vámi

Konkrétní problém vždy řešíme s ohledem na celkovou potřebu klienta, nevytrháváme naše doporučení z kontextu.

Newsletter - Buďte v obraze

Doručíme přímo na Váš e-mail

CAPTCHA
Opište obrázek pro kontrolu proti spamu.
Kontrola proti spamu a robotům.
© Schaffer & Partner 2024 | Created by: drualas.cz
Move up