Systém VISAPOINT končí

8. 12. 2017

K 31. Říjnu 2017 byl ukončen provoz systému VISAPOINT. Systém VISAPOINT sloužil k bezplatné registraci cizinců, kteří si chtěli podat žádost o pobytové oprávnění na území České republiky (krátkodobé a dlouhodobé víza, povolení k dlouhodobému nebo trvalému pobytu). Na mnoha zastupitelských úřadech nebylo bez této registrace možné získat termín k vyřízení žádosti o vízum/pobyt co vedlo k velkému zneužívání ze strany překupníků, kteří systém úmyslně zahlcovali. Dlouhé čekací doby na vyřízení víz často komplikovalo i situaci tuzemských zaměstnavatelů, kteří chtěli zaměstnávat cizince.

Od 1. listopadu 2017 se tedy budou registrace k žádosti o pobytová oprávnění podávat pouze na příslušném zastupitelském úřadě a to buď telefonicky, emailem nebo osobně.

Ministerstvo zahraničních věcí v současné době připravuje nový způsob objednávání termínů pro příjem žádostí o pobytová oprávnění, který by měl být k dispozici od 1. prosince 2017.

Potřebujete poradit?

Jsme tu pro Vás a rádi Vám na základě bližších informací a podkladů poradíme. Pro domluvení nezávazné konzultační schůzky nás neváhejte kontaktovat.


Dáváme srozumitelné odpovědi

V naší komunikaci s klienty se neschováváme za dlouhé citace zákonů, ale dáme jasnou a srozumitelnou odpověď.

Přemýšlíme s Vámi

Konkrétní problém vždy řešíme s ohledem na celkovou potřebu klienta, nevytrháváme naše doporučení z kontextu.

Newsletter - Buďte v obraze

Doručíme přímo na Váš e-mail

CAPTCHA
Opište obrázek pro kontrolu proti spamu.
Kontrola proti spamu a robotům.
© Schaffer & Partner 2024 | Created by: drualas.cz
Move up